Paul Valkeniers: Maritieme Man van het Jaar 2016

De leden van ESPA (Vlaamse Vereniging van Maritieme en Logistieke Journalisten) hebben beslist Paul Valkeniers te verkiezen als Maritieme Man van het Jaar.  De uitreiking had plaats op dinsdag 27 september 2016.

Valckeniers_Paul-3  Paul Valkeniers werd verkozen omwille van de serene manier waarop hij Cepa – Centrale der Werkgevers aan de Haven van Antwerpen – omgevormd heeft tot een performante dienstverlener voor de Havengemeenschap. Hij wordt gewaardeerd voor de wijze waarop hij stapsgewijs met alle belangengroepen de arbeidsveiligheid in de haven heeft verhoogd en het aantal arbeidsongevallen werd verminderd.  Hij heeft ontegensprekelijk bijgedragen tot de modernisering van de havenwerking. Hij heeft in aanzienlijke mate bijgedragen om de sociale rust in de haven te bevorderen, zelfs en vooral in tijden van grote uitdagingen zoals het dossier van de Europese ingebrekestelling.

De Maritieme Award  wordt al uitgereikt sinds 1972. Toen werd als eerste havenschepen Leo Delwaide sr. tot Maritieme Man van het Jaar uitgeroepen. Later ontvingen ook o.a. Walter Osterrieth, Jos Chabert, Eliane Achten, J.J. Westerlund, Eddy Bruyninckx, Marc Van Peel, Fernand en Karine Huts, Walter Van Mechelen deze onderscheiding. De onderscheiding bestaat uit een oorkonde en een erepenning die de god Scaldis voorstelt en de Scheldebron in Frans Vlaanderen.

Haven verwerft gronden GM

Het havenbedrijf Antwerpen heeft de gronden verworven van de Opel-site, de voormalige fabrieksterreinen van General Motors in de Antwerpse haven. De directie van het Havenbedrijf wil nu zo snel mogelijk op zoek gaan naar een nieuwe, waardevolle invulling van de terreinen. Het gaat om een oppervlakte van 96 hectare; Het is de wens om hier een ganse site valoriseren om een vorm van "maakindustrie" aan te trekken.

Jozef Cuyt krijgt Franse onderscheiding

Ons lid Jozef Cuyt heeft op 11 maart 2014 - als eerste Belg - op de jaarlijkse Algemene Vergadering van het Koninklijk Belgische Zeemanscollege, door de minister van Martiem Transport in Frankrijk, Frédéric Cuvillier, de onderscheiding gekregen van "Chevalier dans l'Ordre du Mérite Maritime". En dit omwille van zijn inzet voor het beroep van koopvaardijofficier en -kapitein, zowel op Belgische als op frans en internationaal vlak. Vooral zijn inspanningen ter verbetering van de professionele relaties tussen Franse en Belgische kapiteins werden geprezen. Wij wensen ons lid van harte proficiat met deze onderscheiding.

Fernand en Karine Huts: Maritieme Man en Vrouw van het jaar 2013

 

Karine_en_Fernand_Huts

De leden van ESPA (Vlaamse vereniging van Maritieme en Logistieke Journalisten en Publicisten) beslisten unaniem om het echtpaar Fernand en Karine Huts te verkiezen tot Maritieme Man en Vrouw van het Jaar 2013.

Lees meer...

Eddy Bruyninckx krijgt de KMO CARRIEREPRIJS 2013

bruyninckx eddy-1Sedert 2011 wordt op DE NACHT VAN DE KMO ook jaarlijks een KMO CARRIEREPRIJS uitgereikt aan een ondernemer die tijdens zijn loopbaan voortdurend blijk geeft van duurzaam en succesrijk ondernemerschap.
Het soort ondernemerschap dat als voorbeeld kan gelden voor de kmo-wereld. In het verleden viel deze eer te beurt aan Baron Paul Buysse(2011) en Fernand Huts (2012). Dit jaar gaat de KMO CARRIEREPRIJS naar Eddy Bruyninckx, CEO van het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen.


Lees meer...

Nieuw informatiebord aan de bron van de Schelde

Van links naar rechts: Havenschepen Marc Van Peel, erevoorzitter ESPA Staf De Lie, consul-generaal Leo Peeters en de burgemeester van Gouy aan de bron van de Schelde

De Frans-Belgische vereniging rond de Scheldebron (Association Franco-Belge de la Source de l’Escaut) heeft een nieuw infobord geplaatst in het Noord-Franse dorpje Gouy waar de Scheldebron ontspringt.

Lees meer...

Badboot verovert Antwerpen

BadbootSedert 15 augustus 2012 pronkt op de Schelde een nieuw, revolutionair idee, een combinatie van boot en zwembad: de Badboot.

Lees meer...

Katoen Natie in Estland

Huts TalinnFernand Huts, grote baas van Katoen Natie, bouwt in de haven van Tallinn (Estland) een draaischijf voor de doorvoer van goederen naar Rusland en het Oosten.

Lees meer...

Start bouw nieuw Havenhuis

Nieuw-Havenhuis-sept-2012-kopieDe bouw van het nieuw Havenhuis, de nieuwe hoofdzetel van het Havenbedrijf naar een ontwerp van Zaha Hadid Architects, gaat midden september van start.

Lees meer...

Brainstormen over mobiliteit

Op donderdag 20 september organiseert VIM (Mobiliteit in Beweging), in samenwerking met Flanders DC een brainstormsessie “Innovatie in Mobiliteit” van 13.30 uur tot 18 uur in het Provinciehuis Vlaams-Brabant in Leuven.

Lees meer...

Meer artikelen...

Pagina 1 van 2

Start
Vorige
1

Partners

Cera otm a12 pincodingkmoinsider