Partners

Cera - Partner van ESPA Maritiem Logistiek
Katoen Natie - Partner van ESPA Maritiem Logistiek
DEME - Partner van ESPA Maritiem Logistiek
Port of Antwerp - Partner van ESPA Maritiem Logistiek

Nieuws

×

Daguitstap naar de bron van de Schelde

Daguitstap naar de bron van de Schelde

Monday 6 May 2019

Meerdere personen die de brochure 'De Schelde, van bron tot wereldhaven' gelezen hebben, vroegen ons of we geen daguitstappen naar de bron van de Schelde konden organiseren. Dat hebben we voor het eerst voor het groot publiek gedaan op zaterdag 27 april 2019 met zeer veel bijval. Er worden nog daguitstappen gepland, telkens voor maximaal 30 personen per luxe-autocar. De volgende daguitstap heeft plaats op zaterdag 10 augustus 2019. Wie erbij wil zijn, kan zich aanmelden via [email protected] en dan krijg je het programma en de voorwaarden thuisgestuurd. Hieronder de groepsfoto van de eerste daguitstap aan de bron van de Schelde.

×

Wall of Fame

Wall of Fame

Monday 6 May 2019

Twee van onze leden (Staf De Lie en Freddy Michiels) werden opgenomen in de Wall of Fame in de Luchthaven Antwerpen voor hun verdiensten voor deze luchthaven. Andere gelauwerden zijn Danny Decabooter, Christian Heinzmann en Freddy Van Gaever.

×

De haven, mijn wereld

De haven, mijn wereld

Monday 6 May 2019

Ons lid, Danny Deckers, heeft het ultieme havenboek samengesteld: 'De haven, mijn wereld'. Het is een indrukwekkend naslagwerk waarin over 448 bladzijden, alle details over de havenactiviteiten besproken worden. Danny Deckers is de ideale man om zo'n boek samen te stellen. Niemand weet meer en boeiender te vertellen over de haven. Het boek is uitgegeven door Sigmatau en is in de boekhandel verkrijgbaar. Kostprijs: 49,50 euro.

De Schelde: van bron tot wereldhaven

Saturday 28 July 2018

Antwerpen heeft veel te danken aan het bestaan van de Schelde. Daarom heeft ESPA een gratis brochure uitgegeven om ons er blijvend aan te herinneren. Een brochure die het traject toelicht dat de Schelde aflegt van de bron (in Noord Frankrijk) tot aan de haven van Antwerpen.

De brochure van 32 bladzijden is rijkelijk geïllustreerd. Ze kan gratis afgehaald worden aan de balie van het Havenhuis, Zaha Hadidplein 1 te 2030 Antwerpen.

×

Paul Valkeniers: Maritieme Man van het Jaar 2016

Paul Valkeniers: Maritieme Man van het Jaar 2016

Friday 22 July 2016

De leden van ESPA (Vlaamse Vereniging van Maritieme en Logistieke Journalisten) hebben beslist Paul Valkeniers te verkiezen als Maritieme Man van het Jaar. De uitreiking had plaats op dinsdag 27 september 2016.

Paul Valkeniers werd verkozen omwille van de serene manier waarop hij Cepa - Centrale der Werkgevers aan de Haven van Antwerpen - omgevormd heeft tot een performante dienstverlener voor de Havengemeenschap. Hij wordt gewaardeerd voor de wijze waarop hij stapsgewijs met alle belangengroepen de arbeidsveiligheid in de haven heeft verhoogd en het aantal arbeidsongevallen werd verminderd. Hij heeft ontegensprekelijk bijgedragen tot de modernisering van de havenwerking. Hij heeft in aanzienlijke mate bijgedragen om de sociale rust in de haven te bevorderen, zelfs en vooral in tijden van grote uitdagingen zoals het dossier van de Europese ingebrekestelling.

De Maritieme Award wordt al uitgereikt sinds 1972. Toen werd als eerste havenschepen Leo Delwaide sr. tot Maritieme Man van het Jaar uitgeroepen. Later ontvingen ook o.a. Walter Osterrieth, Jos Chabert, Eliane Achten, J.J. Westerlund, Eddy Bruyninckx, Marc Van Peel, Fernand en Karine Huts, Walter Van Mechelen deze onderscheiding. De onderscheiding bestaat uit een oorkonde en een erepenning die de god Scaldis voorstelt en de Scheldebron in Frans Vlaanderen.

Jozef Cuyt krijgt Franse onderscheiding

Tuesday 29 April 2014

Ons lid Jozef Cuyt heeft op 11 maart 2014 - als eerste Belg - op de jaarlijkse Algemene Vergadering van het Koninklijk Belgische Zeemanscollege, door de minister van Martiem Transport in Frankrijk, Frédéric Cuvillier, de onderscheiding gekregen van "Chevalier dans l'Ordre du Mérite Maritime". En dit omwille van zijn inzet voor het beroep van koopvaardijofficier en -kapitein, zowel op Belgische als op frans en internationaal vlak. Vooral zijn inspanningen ter verbetering van de professionele relaties tussen Franse en Belgische kapiteins werden geprezen. Wij wensen ons lid van harte proficiat met deze onderscheiding.

Contact

Email:
[email protected]
Briefwisseling:
Secretariaat c/o Philippe Holthof
Laar 170, 2180 Ekeren-Donk