Partners

Cera - Partner van ESPA Maritiem Logistiek
Katoen Natie - Partner van ESPA Maritiem Logistiek
DEME - Partner van ESPA Maritiem Logistiek
Port of Antwerp - Partner van ESPA Maritiem Logistiek

Nieuws

×

Start bouw nieuw Havenhuis

Start bouw nieuw Havenhuis

Tuesday 14 August 2012

De bouw van het nieuw Havenhuis, de nieuwe hoofdzetel van het Havenbedrijf naar een ontwerp van Zaha Hadid Architects, gaat midden september van start.

Het Havenbedrijf heeft de aannemers geselecteerd die de bouw zullen uitvoeren. Het wordt zeker iets bijzonders.

Het gaat om Interbuild nv die zal instaan voor de algemene aanneming, Victor Buyck Steel Construction nv die de staalconstructie voor het nieuwe gebouw voor zijn rekening zal nemen en Groven+ nv die zal instaan voor de gevelconstructie van de nieuwbouw. De kostprijs voor het nieuw Havenhuis bedraagt 49,9 miljoen euro. De werken zullen 33 kalendermaanden in beslag nemen. In het najaar van 2015 nemen zowat 500 werknemers van het Havenbedrijf hun intrek in de nieuwe hoofdzetel. (FM)

×

Katoen Natie in Estland

Katoen Natie in Estland

Tuesday 14 August 2012

Fernand Huts, grote baas van Katoen Natie, bouwt in de haven van Tallinn (Estland) een draaischijf voor de doorvoer van goederen naar Rusland en het Oosten.

Het gaat om een investering van 30 miljoen euro. Hij laat er 6,5 ha magazijnen optrekken, op een terrein van zo'n 12 ha. De eerste fase van 2,5 ha overdekte ruimte moet in januari 2013 klaar zijn. Later komt er nog een park van 44 silo's voor de opslag van petrochemische producten bij.

Er zullen om te beginnen 60 mensen werken onder wie enkele Antwerpse ingenieurs.? De eerste spadesteek werd zopas gegeven in het bijzijn van tal van vooraanstaanden uit Estland en de ambassadeur van ons land in Tallinn. Fernand Huts was bovendien vergezeld door zo'n 170 verantwoordelijken van de Katoen Natie uit vestigingen wereldwijd. Die maakten samen met hem een reis van een tiental dagen door de Baltische staten (Estland, Letland, Litouwen) om te zien waarom de hoofdstad van Estland werd uitgekozen.

Katoen Natie is intussen uitgegroeid tot een wereldbedrijf dat verspreid is over 31 landen in 5 continenten en dat meer dan 10.000 mensen tewerk stelt. (SDL)

Grimaldi op 't Eilandje

Wednesday 1 August 2012

De Grimaldi Group is de voornaamste operator van roro multi-purpose schepen, gespecialiseerd in het vervoer van w agens, divers rollend materiaal, projectlading en containers. De doorgedreven integratie van Deep Sea & Shortsea diensten wordt ondersteund door een dedicated terminal op Antwerpen Linkeroever (AET), de belangrijkste hub van de Grimaldi Group. Binnen het Grimaldi netwerk staat Grimaldi Belgium in voor de kwaliteitsvolle afwikkeling van rederij & logistiek gerelateerde activiteiten.

In het kader van duurzame groei en ontwikkeling werd voor het nieuwbouwproject van het Grimaldi kantoor te Antwerpen ene beroep gedaan op Anker 18. De Grimaldi Group besliste een site aan te kopen aan de Brouwersvliet op het Eilandje voor de bouw van een nieuw kantoor van 6 verdiepingen (4000 m2). Het nieuwe Grimaldi House werd inmiddels voltooid en in gebruik genomen.

Kilometerheffing

Friday 20 July 2012

De Vlaamse regering heeft op 20 juli 2012 de Voorlopige Architectuur goedgekeurd voor de geplande kilometerheffing voor vrachtwagens en het wegenvignet voor personenwagens. Volgens minister-president Kris Peeters moeten we de toepassing van deze maatregelen niet eerder dan in 2016 verwachten. "Zo heeft iedereen voldoende de tijd om zich voor te bereiden en aan te passen," aldus de minister-president.

Kilometervergoeding

Sunday 1 July 2012

Werknemers die beroepsverplaatsingen maken met hun eigen wagen, kunnen van hun werkgever een terugbetaling krijgen van de gemaakte autokosten. Het is niet nodig om het juiste bedrag van deze kosten te bewijzen, aangezien de overheid een maximum forfaitair bedrag per kilometer vastlegt, dat elk jaar herzien wordt en telkens gaat van 1 juli tot en met 30 juni. De fiscus aanvaardt dat dezelfde (maximale) forfaitaire kilometervergoeding in privébedrijven uitgekeerd wordt aan werknemers die hun eigen wagen gebruiken om verplaatsingen voor de werkgever te doen. Jaarlijks wordt deze forfaitaire kilometervergoeding herzien op 1 juli en gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad. Voor de periode van 1 juli 2011 tot en met 30 juni 2012 bedroeg de kilometervergoeding maximaal 0,3352 euro per km. Vanaf 1 juli 2012 tot 30 juni 2013 wordt dit bedrag 0,3456 euro per kilometer. De terugbetaling is vrijgesteld van sociale zekerheidsbedragen en belastingen, indien het maximaal toegelaten bedrag (24.000 km) niet wordt overschreden

Belgische grensdoorlaatpost via biometrie

Friday 1 June 2012

Zetes, expert in automatische gegevensregistratie, zal de Belgische grensdoorlaatposten uitrusten met "digital fingerprint readers".

Dit systeem omvat hardware en software om digitale vingerafdrukken af te nemen en te controleren aan de Belgische grensdoorlaatposten. De opdracht wordt door de Federale Politie aan Zetes uitbesteed en loopt over meerdere jaren. De oplossing van Zetes vergemakkelijkt enerzijds de controle en helpt anderzijds de fraude en het visumshoppen te bestrijden. Het gaat om 13 Belgische grensdoorlaatposten waar in totaal 150 toestellen zullen geïnstalleerd worden. (FM)

Info: www.zetes.be

Contact

Email:
[email protected]
Briefwisseling:
Secretariaat c/o Philippe Holthof
Laar 170, 2180 Ekeren-Donk